Home » D:News » Consumul de carne roşie creşte riscul de cancer intestinal

Consumul de carne roşie creşte riscul de cancer intestinal

Consumul de carne roşie creşte riscul de cancer intestinal
Publicat: 25.05.2011
Consumul scăzut de carne roşie ar putea diminua numărul cazurilor de cancer din Australia cu până la 6000 pe an, susţin experţii.

Studiile confirmă faptul că un consum ridicat de friptură de
vită, miel şi porc creşte riscul dezvoltării cancerului de colon.
De asemenea, rezultatele sugereaza că usturoiul, calciul precum şi
alte alimente bogate în fibre ne-ar putea proteja împotriva acestei
boli.

Fundaţia Mondială pentru Cercetarea Cancerului (WCRF) a declarat
în ultimul său raport, care combină cercetarea existentă cu alte 10
studii noi, că există dovezi convingătoare ale unei legături între
cancerul de colon şi carnea roşie. Membrii fundaţiei au
avertizat deja populaţia să evite mezelurile şi să limiteze
consumul săptămânal de carne roşie la cinci porţii medii, pentru a
evita dezvoltarea cancerului de colon.

Studii efectuate din 2007 şi până acum accentuează constatările
şi oferă mult mai multe dovezi care arată că alimentele bogate in
fibre ne protejează de diverse boli.

Laptele pare să reducă riscul de cancer intestinal, dar WCRF nu
recomandă produsele lactate, deoarece nu există dovezi suficiente
în această direcţie.

Suplimentele alimentare care conţin calciu pot ajuta, dar noul
raport recomandă ca oamenii să obţină calciul direct din alimente.
Consumul de usturoi şi exerciţiile fizice se încadrează, de
asemenea, în categoria lucrurilor care previn apariţia cancerului.

În schimb trebuie să evităm consumul de alcool pentru că acesta
favorizează dezvoltarea cancerului atât la bărbaţi, cât şi la
femei.

Sursa:
Fox News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase